Bireysel Terapi

Sosyal Fobi

Sosyal fobi, insanlar arasındaki sosyal etkileşimlerde büyük bir endişe ve korku yaşama durumudur. Bu durumda kişi diğer insanların onu eleştireceği, yargılayacağı veya kötüleyeceği korkusuyla sosyal ortamlardan kaçınır veya büyük zorluklar yaşayabilir.
Sosyal fobi, yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilecek bir durumdur. Psikoterapi kişinin sosyal etkileşimlerde daha rahat hissetmesine ve daha sağlıklı ilişkiler geliştirmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle, sosyal fobisi olan kişilerin profesyonel yardım alması önemlidir.

  • Diğer insanların önünde konuşurken, topluluk içinde olurken veya dikkat merkezi haline geldiğinde yoğun korku ve endişe hissetme
  • Topluluk önünde yapılan etkinliklerden kaçınma, sosyal etkinliklerden kaçınma, topluluk içinde sınırlı bir şekilde yer almaya çalışma
  • Diğer insanların bakışlarını, eleştiri ve yargılarını fark etme ve bunlara aşırı derecede duyarlı olma
  • Sosyal durumlar öncesinde ve sonrasında yoğun endişe, panik atak gibi semptomların yaşanması
  • Sosyal durumlardan kaçınma, sosyal etkinliklerde yer almayı engelleme gibi davranışlar sergileme

1000 +

Gerçekleşen Seans

Kayıp ve yas terapilerinde deneyimli psikologlarımızdan destek alabilirsiniz.

  • Bilişsel Davranışçı Terapi
  • Kabul Kararlılık Terapisi
  • Emdr
  • Şema Terapi
  • Analitik Terapi
Bilgilendirme

Sosyal Fobiye Karşı Psikoterapinin Etkinliği

1. Hayes et al. (2016) yaptıkları bir çalışmada, kayıp yaşayan bireylerin psikoterapiyle yaşadıkları yas sürecinin daha sağlıklı bir şekilde ilerlediğini ve yaşadıkları duygusal zorlukları daha iyi yönetebildiklerini göstermişlerdir.
2. Stroebe et al. (2007) kayıp yaşayan bireylerin psikoterapiyle destek aldığında, yas sürecindeki depresif belirtilerin azaldığını ve yaşam kalitesinin arttığını göstermişlerdir.
3. Maciejewski et al. (2007) kayıp yaşayan bireylerde psikoterapi ile yas sürecindeki kabul edilme ve duygusal iyilik halinin arttığına dair bulgular elde etmişlerdir.
4. Bryant et al. (2017) yaptıkları bir araştırmada, kayıp yaşayan bireylere bireysel psikoterapi uygulandığında, yas sürecindeki intihar riskinin azaldığını ve duygusal düzeyde daha sağlıklı bir iyileşme süreci yaşandığını göstermişlerdir.
5. Lichtenthal et al. (2010) yaptıkları bir çalışmada, kayıp yaşayan bireylerin grup terapisi alması durumunda, yas sürecindeki duygusal zorlukların azaldığını ve sosyal destekle daha iyi baş edebildiklerini göstermişlerdir.

Desteğe İhtiyacım olduğunu nasıl anlarım?

Kayıp sürecinde duygusal zorluklar yaşıyorsanız bir psikologla görüşmek faydalı olabilir. İlk seansta yapılacak değerlendirme ile durumunuza ilişkin detaylar ve terapi planı belirlenebilir.

Is my microwave giving me cancer?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

How long am I contagious when I have the flu or a cold?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.